2. Sissi Bál - 2018

Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége második alkalommal rendezi meg nagyszabású jótékonysági estjét a Sissi Bált.  2018. november 17-én, 18 órától, a Zara Continental Hotelben (1074. Dohány utca 42.) várjuk  kedves vendégeinket. 

Az impozáns esemény megrendezésének kettős célja van. Egyfelől, a kerület névadója Erzsébet királyné előtt tisztelegve a névnapját megünnepelni, s így emlékezni Magyarország és Csehország királynéjára, Ausztria császárnéjára. Másrészt pedig hagyományteremtő szándékkal, egy kerületi civil összefogást életre hívni, amelynek fő célkitűzése a hátrányos helyzetű kerületi családok gyermekeinek támogatása.


 

A tavalyi sikeres Sissi Bál eredményei jól igazolták, hogy a bálozók,  jó hangulatban, illusztris környezetben,  igényes produkciókat figyelve, könnyebben és örömmel járulnak hozzá nemes célokhoz.
Idén, a számos szakmai díjjal is elismert, nagyon elegáns, Zara Continental Hotel ad helyet az eseménynek  A fellépők között találjuk a Bihari Gyermek Néptánc Csoportot, a Spinto Opera Társulatát, a Tesla Színház művészeit valamint a Molnár Antal Zeneiskola Big Band együttesét.


 

A nagyszabású jótékonysági eseményen megidézik a császárné korabeli hangulatot, a svédasztalos vacsora díszvendégeként pedig maga Erzsébet királyné és udvartartartása is jelen lesz. Korhű ruhákban üdvözlik a bálozókat, s így köszönik meg a kerület polgárainak Sissi és országépítő hagyományainak megőrzését. A díszvendégeket a korabeli hagyománynak megfelelően a boráldással köszöntik majd, Vivát Erzsébet ! -  felkiáltással.


 

A szervező, az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége, várja az érdeklődőket, akik részvételükkel maguk is hozzájárulhatnak a jótékonysági akcióhoz. Várják az adományokat és adományozókat, akik támogatásukkal segítik a jótékonysági cél  megvalósítását.

Belépő ára   5.000.- Forint  /fő (A Szövetség tagjainak ingyenes). A jegyek kiadása a jelentkezés sorrendjében történik.

Részvételi szándékukat az ecisz@ecisz.hu e-mail címen, vagy a 06/70 324-4027 telefonon jelezzék.  
Tombola adományok és egyéb felajánlások ügyében kérjük hívják 06/30 424-7537 számon, Ács Érmes Károlyt.

Egyéb információk kérdésében keressék a Sissi bált rendező ERZSÉBETVÁROSI CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE elnökét 

Landwehr Klárát 06/70 703-5241, email: ecisz@ecisz.hu

 

MEGHÍVÓ:

         

FELLÉPŐK: 

Big Band 
A Molnár Antal Zeneiskola Budapest egyik legnagyobb múltú alapfokú zeneoktatási intézménye. Hosszú ideig a Liszt Ferenc Zeneakadémia gyakorló iskolája volt. Neves művészek sora kezdte itt zenei tanulmányait: Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Presser Gábor, Perényi Miklós, Szenthelyi Miklós és sokan mások.
Most az idei Sissi bàlon lépnek fel növendékeik. Repertoárjukon az 1920-as, 30-as évek népszerű zenéje (korszerű hangszerelésben) és mai modern szerzők művei hallhatók.

Kedvcsinálónak is érdemes belehallgatunk előadásukba.

Nagyszerű zene, pompás hangulat

A Tesla Teátrum
Egy különleges helyszínen, egy különleges színház nyílt a 2016/17 évad végén, Erszébetvárosban. A Kazinczy utcában, a volt Elektrotechnikai Múzeum épületében bontotta ki szárnyait a Tesla Teátrum.
Életre hívója és az intézmény vezetője, Vas-Zoltán Iván, korábban a győri Kisfaludy Színház színésze, dramaturgja, rendezője, a Pécsi Nemzeti Színház egykori főrendezője, a Rátkay Márton Színházi Műhelyt megalapítója.
Egy évad alatt, országos hírnevet szerzett magának a társulat.
A Tesla Teátrum tehetségei szombaton a Sissi bálon lépnek fel.
Élmény lesz őket látni/ hallani

Spinto Operatársulat
A Sissi bál fellépői között szerepel nagy örömünkre a Spinto Operatársulat!

TÁMOGATÓINK 
 
 
FŐ TÁMOGATÓNK  
Erzsébetváros Önkormányzata 
 
  
Nagyszerű érzés az Erzsébet királynénk emléke előtt tisztelgő, idei Sissi Bál támogatói listáját kézbe venni. Számos szervezet és intézmény állt Szövetségünk mellé, felajánlásaival támogatva jótékonysági estélyünket. Igazzá vált Szövetségünk hitvallása: “ egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen “ Köszönjük.
TALÁLKOZUNK A BÁLON
 

TÁMOGATÓINK:

1.) DR. APPEL GYÖRGY

nagyvállalkozó, egyetemi professzor, irodája Erzsébetvárosban található. Ezzel a felajánlással szeretné kifejezni, hogy milyen sokat jelent számára a kerület és a helyi civil szervezetek munkája.

2.) ARS PERSICA ; https://www.facebook.com/pg/ArsPersica/events/

Perzsa autentikus kulturális központ

3.) BRODWAY RÁDIÓ: http://broadwayradio.hu/

Budapesten vételkörzetében, az FM 87.6 MHz-en hallható egy valódi, dinamikus, pezsgő hangulatú belvárosi rádió, a Brodway FM. Önmagát kulturális programrádióként határozza meg. Működtetője a Budapesti Showszínház

4.) CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST (Budapest, Dohány utca 42.) https://continentalhotelbudapest.com/

A Sissi Bálnak helyet adó szálloda története sem hétköznapi; egy 180 éves épületegyüttesről van szó, amelyet az egykori, már az 1800-as években nagyhírű Hungária Fürdő és Continental Szálló helyén nyitottak újra. Lenyűgöző külsővel és új, különleges belső terekkel, 2010. óta várja a vendégeit. Ez idő alatt már számos, nemzetközi szállodaipari elismerésben is részesült.

5.) CSÁNYI 5 (Budapest, Csányi utca 5.) https://www.facebook.com/csanyi5/

Az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár a Csányi utca 5 szám alatt található. Ez a kis múzeum nem vallástörténeti gyűjtemény, hanem a zsidó vallású és hagyományú emberek mindennapi életének pillanatait, a sokszínű magyar zsidó kultúrát idézi meg. Formájában is egyedülálló ez a történelmi tárlat Magyarországon, de az egész világon is.

6.) CSERITI http://cseriti.hu/

Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel” – ez a szlogenje, az első magyar adománybolt hálózatnak. Egy fenntarthatóbb világért dolgoznak; ahol a tárgyak újra használata a rászorulók életét javítja és a hulladékok mennyiségét is csökkenti. Küldetésük a hétköznapi adományozás és az adománybolt kultúra elterjesztése Magyarországon.

7.) DARABANTH AUKCIÓSHÁZ (Budapest, Andrássy út 16. ) https://www.darabanth.com/hu/

2004 óta foglalkoznak online árverésekkel, komoly múlttal és nagy szakértelemmel rendelkeznek. Árvereznek és vásárolnak; a filatélia, a régi képeslapok, a numizmatika, a papírrégiségek, porcelánok, festmények és egyéb kategóriákban váltak ismertté és elismertté.

8.) K11 KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI KÖZPONT ( Budapest, Király u. 11. ) http://www.k11.hu/

A Király u. 11. szám alatt nyílt meg Erzsébetváros kulturális központja, amely alkalmas koncertek, kiállítások és kulturális rendezvények megtartására is. Az Erőműház Nonprofit Kft. tagjaként működnek. Egyik legújabb kiállításuk ép a "Sissi" ihlette, korhű ruhákba öltöztetett babák gyűjteménye, amely a nagyteremben látható.

9.) KOCKACSOKI (Budapest, Dózsa György út 32. ) http://www.kockacsoki.hu/

Egy csodálatos összefogás eredményeként, társadalmi vállalkozásként működik az a kézműves csokoládé manufaktúra, amely kifejezetten az autizmussal élőket segíti. November 12-én óriási mérföldkőként, erzsébetvárosiak lettek, megnyitották gyönyörű üzletüket a Dózsa György út 32. szám alatt.

10.) KULTUNIO http://www.kultunio.hu/

A KultUnio elnevezés egy területi alapon szerveződő együttműködést takar 2011 óta, Budapest Multikulturális Negyede a belváros szívében, a Deák tértől néhány lépésre található és a főváros legváltozatosabb és legautentikusabb arcát mutatja Céljuk, hogy a közel 1 négyzetkilométernyi negyed hosszútávon is Budapest érdekes, nyüzsgő kereskedelmi és kulturális fóruma maradjon.

11.) LELKES ANDRÁS ÁSVÁNYBÖRZE, 2018. december 7-8-9. ( Helyszín: Lurdy Ház, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14 )

Az ismert iroda- és bevásárlóközpont első emeletén alakították ki a Lurdy Konferencia- és rendezvény központot, amely helyet ad helyet Lelkes András ásvány szakértő különleges ásványbörzéinek. 0-99 éves korig várnak mindenkit szeretettel, itt valóban mindenki megtalálja a számára érdekes dolgokat akár a kiállítóknál, akár a programok között. Az ásványok csodálatos világába nyújt betekintés ez a program.
 
Az emberi hang - írják magukról. Hamarosan 25 éve vannak jelen a hazai rádiózásban jellegzetes, a civilek érdekeit szem előtt tartó, politikától mindig független egyedi műsoraikkal.

 

13.) PALÁNTA SORSFORDÍTÓ ALAPÍTVÁNY (Budapest Rottenbiller u 24.) http://palantamisszio.hu/palanta-sorsfordito-alapitvany-%C2%AE

A Palánta Sorsfordító Alapítvány fő célkitűzése, hogy a Biblia üzenetének továbbadása útján segít az ország társadalmának gyógyításában, a családok helyreállításában, és megerősítésében. A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió a felnövekvő generáció gondolkodásának és életének formálását tűzte ki céljául, a jövőjüket szem előtt tartva.

14.) ÖRKÉNY SZÍNHÁZ (Budapest, Madách Imre tér 6.) https://www.orkenyszinhaz.hu/

A korábbi Madách Kamara Színházból alakult meg 2004. szeptember 21-én. A színház névadója, Örkény István író, színházi dramaturg volt. Olyan színész óriások játszottak itt valaha, mint Dajka Margit, Domján Edit, Tolnay Klári. A színház vezetését 14 évvel ezelőtt Mácsai Pál vette át. Azóta is rendkívüli tehetséggel és tehetségekkel irányítja az intézményt.

15.) RS 9 (Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.) www.rs9.hu 

„ A legnagyobb kis színház „ – ezzel a kifejező, bájos jelzővel illetik a Rumbach Sebestyén utca jellegzetes hangulatú teátrumát. Kamaradarabokat, monodrámákat, gyermekelőadásokat, irodalmi esteket, különleges koncerteket láthatunk náluk.

16.) SPINOZA HÁZ (Budapest, Dob u. 15.)

Ne nevesd ki a világot, ne is sirasd, hanem értsd meg „– ez a holland filozófus, Spinoza egyik híres mondása. Erzsébetváros szívében, egy impozáns hely viseli nevét és szellemiségét. Étterem, kávézó, színház és rendezvény helyszín egyszerre a híres Spinoza ház.

17.) TESLA TEATRUM ( Budapest, Kazinczy u. 21)

Egy különleges helyszínen, egy különleges színház nyílt a 2016/17 évad végén, Erzsébetvárosban. Az Elektrotechnikai Múzeum régi épületében bontotta ki szárnyait a Tesla Teátrum. Életre hívója és az intézmény vezetője, Vas-Zoltán Iván, színész, dramaturg, korábban a Pécsi Nemzeti Színház főrendezője, a Rátkay Márton Színházi Műhely megalapítója. Egyetlen évad alatt, országos hírnevet szerzett magának a társulat. TROPICAL

18.) TROPICAL MAGAZIN

19.) VIRÁG JUDIT GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ ( Budapest, Falk Miksa u. 30.)

Fő profilja a XIX. és XX. századi kvalitásos magyar festmények és a szecessziós Zsolnay kerámiák forgalmazása és bemutatása. Árveréseik már szó szerint is messzi földön híresek, melyeken számos, minden várakozást felülmúló leütési rekord is született. Mindez a Galéria magas színvonalú kínálatának köszönhető. A cég exkluzív különtermében az aukciós tevékenység mellett egész évben kiemelkedő festmények és Zsolnay kerámiák közvetlen vételi lehetőségét is kínálja ügyfeleinek.

20.) WOMAN BUSINESS ANGEL: https://www.wbusinessangels.com/

Nők, üzlet, angyalok - a nők bevonása az innovációs döntéshozásba a férfiakkal együttműködésben

Az üzleti angyalbefektetők a saját vagyonukat, kapcsolati hálójukat és tudásukat is megosztják olyan vállalkozókkal, akik ígéretes üzleti ötletek megvalósításába kezdenek. Az a tér, ahol az angyalbefektetők és a vállalkozók találkoznak, és együtt dolgoznak nagyon érdekes és legtöbbünk keveset tud róla. A Nők / Üzlet / Angyalok és partnerei által szervezett rendezvények széles közönséget fogadnak, nőket és férfiakat egyaránt. Célunk, hogy megosszuk a tapasztalatainkat, új lehetőségekről és módszerekről tanuljunk, hogy a régió gazdaságát erősebbé tegyük és minden egyén számára megtérüljön a befektetése.

 

 

Strauss - Kaiser Walzer 

 
 
AZ OLALAID
 • Pulse ofgyarország
  9
 • Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége
  Lélek Teleszkóp
  2
 
 
NÉVLISTA
 • 15 ó.
  Peter Kenez
 •  
   
  Wilhelm Unrau
 • 25 p.
  Moland Részáros
 •  
  Klára Landwehr
 •  
   
  Gyöngy Csuthy
 •  
   
  Nhung Tóth
 •  
  OZUNK A BÁLON
 •  

TÁMOGATÓINK:

1.) DR. APPEL GYÖRGY
nagyvállalkozó, egyetemi professzor, irodája Erzsébetvárosban található. Ezzel a felajánlással szeretné kifejezni, hogy milyen sokat jelent számára a kerület és a helyi civil szervezetek munkája.
Perzsa autentikus kulturális központ
3.) BRODWAY RÁDIÓ: http://broadwayradio.hu/
Budapesten vételkörzetében, az FM 87.6 MHz-en hallható egy valódi, dinamikus, pezsgő hangulatú belvárosi rádió, a Brodway FM. Önmagát kulturális programrádióként határozza meg. Működtetője a Budapesti Showszínház
4.) CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST (Budapest, Dohány utca 42.) https://continentalhotelbudapest.com/
A Sissi Bálnak helyet adó szálloda története sem hétköznapi; egy 180 éves épületegyüttesről van szó, amelyet az egykori, már az 1800-as években nagyhírű Hungária Fürdő és Continental Szálló helyén nyitottak újra. Lenyűgöző külsővel és új, különleges belső terekkel, 2010. óta várja a vendégeit. Ez idő alatt már számos, nemzetközi szállodaipari elismerésben is részesült.
5.) CSÁNYI 5 (Budapest, Csányi utca 5.) https://www.facebook.com/csanyi5/
Az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár a Csányi utca 5 szám alatt található. Ez a kis múzeum nem vallástörténeti gyűjtemény, hanem a zsidó vallású és hagyományú emberek mindennapi életének pillanatait, a sokszínű magyar zsidó kultúrát idézi meg. Formájában is egyedülálló ez a történelmi tárlat Magyarországon, de az egész világon is.
6.) CSERITI http://cseriti.hu/
Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel” – ez a szlogenje, az első magyar adománybolt hálózatnak. Egy fenntarthatóbb világért dolgoznak; ahol a tárgyak újra használata a rászorulók életét javítja és a hulladékok mennyiségét is csökkenti. Küldetésük a hétköznapi adományozás és az adománybolt kultúra elterjesztése Magyarországon.
7.) DARABANTH AUKCIÓSHÁZ (Budapest, Andrássy út 16. ) https://www.darabanth.com/hu/
2004 óta foglalkoznak online árverésekkel, komoly múlttal és nagy szakértelemmel rendelkeznek. Árvereznek és vásárolnak; a filatélia, a régi képeslapok, a numizmatika, a papírrégiségek, porcelánok, festmények és egyéb kategóriákban váltak ismertté és elismertté.
8.) K11 KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI KÖZPONT ( Budapest, Király u. 11. ) http://www.k11.hu/
A Király u. 11. szám alatt nyílt meg Erzsébetváros kulturális központja, amely alkalmas koncertek, kiállítások és kulturális rendezvények megtartására is. Az Erőműház Nonprofit Kft. tagjaként működnek. Egyik legújabb kiállításuk ép a "Sissi" ihlette, korhű ruhákba öltöztetett babák gyűjteménye, amely a nagyteremben látható.
9.) KOCKACSOKI (Budapest, Dózsa György út 32. ) http://www.kockacsoki.hu/
Egy csodálatos összefogás eredményeként, társadalmi vállalkozásként működik az a kézműves csokoládé manufaktúra, amely kifejezetten az autizmussal élőket segíti. November 12-én óriási mérföldkőként, erzsébetvárosiak lettek, megnyitották gyönyörű üzletüket a Dózsa György út 32. szám alatt.
A KultUnio elnevezés egy területi alapon szerveződő együttműködést takar 2011 óta, Budapest Multikulturális Negyede a belváros szívében, a Deák tértől néhány lépésre található és a főváros legváltozatosabb és legautentikusabb arcát mutatja Céljuk, hogy a közel 1 négyzetkilométernyi negyed hosszútávon is Budapest érdekes, nyüzsgő kereskedelmi és kulturális fóruma maradjon.
11.) LURDY KONFERENCIA ÉS RENDEZVÉNY KÖZPONT ( Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14 ) http://lurdykonferencia.hu/
Az ismert iroda- és bevásárlóközpont első emeletén alakították ki a Lurdy Konferencia- és rendezvény központot, amely konferencia részleggel, különböző méretű igényesen berendezett termekkel és kiállítótérrel, közel 4000 négyzetméteren várja ügyfeleit. Ideális helyszínt biztosítanak konferenciáknak, előadásoknak, partneri találkozóknak is sajtótájékoztatóknak is.
12.) OSZTRÁK INTÉZET (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31.) https://www.budapest.oesterreichinstitut.hu/
Az Osztrák Intézet 1998 óta kínál német tanfolyamokat Budapesten, a Bajcsy Zsilinszky utca 31. szám alatt. Ez idő alatt közel 14 ezer nyelvtanuló vett részt különböző kurzusainkon. Az Osztrák Intézet mindazok számára nyitva áll, akiket érdekel a német nyelv, legkisebb tanulóik játékos módon ismerkedhetnek meg a nyelvvel, sokan pedig az intézeten keresztül készülnek fel a nemzetközileg is elismert ÖSD nyelvvizsgára.
13.) PALÁNTA SORSFORDÍTÓ ALAPÍTVÁNY (Budapest Rottenbiller u 24.) http://palantamisszio.hu/palanta-sorsfordito-alapitvany-%C2%AE
A Palánta Sorsfordító Alapítvány fő célkitűzése, hogy a Biblia üzenetének továbbadása útján segít az ország társadalmának gyógyításában, a családok helyreállításában, és megerősítésében. A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió a felnövekvő generáció gondolkodásának és életének formálását tűzte ki céljául, a jövőjüket szem előtt tartva.
14.) ÖRKÉNY SZÍNHÁZ (Budapest, Madách Imre tér 6.) https://www.orkenyszinhaz.hu/
A korábbi Madách Kamara Színházból alakult meg 2004. szeptember 21-én. A színház névadója, Örkény István író, színházi dramaturg volt. Olyan színész óriások játszottak itt valaha, mint Dajka Margit, Domján Edit, Tolnay Klári. A színház vezetését 14 évvel ezelőtt Mácsai Pál vette át. Azóta is rendkívüli tehetséggel és tehetségekkel irányítja az intézményt.
15.) RS 9 (Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.) www.rs9.hu
„ A legnagyobb kis színház „ – ezzel a kifejező, bájos jelzővel illetik a Rumbach Sebestyén utca jellegzetes hangulatú teátrumát. Kamaradarabokat, monodrámákat, gyermekelőadásokat, irodalmi esteket, különleges koncerteket láthatunk náluk.
16.) SPINOZA HÁZ (Budapest, Dob u. 15.) http://www.spinozahaz.hu/
Ne nevesd ki a világot, ne is sirasd, hanem értsd meg „– ez a holland filozófus, Spinoza egyik híres mondása. Erzsébetváros szívében, egy impozáns hely viseli nevét és szellemiségét. Étterem, kávézó, színház és rendezvény helyszín egyszerre a híres Spinoza ház.
17.) TESLA TEATRUM ( Budapest, Kazinczy u. 21) http://teslateatrum.hu/
Egy különleges helyszínen, egy különleges színház nyílt a 2016/17 évad végén, Erzsébetvárosban. Az Elektrotechnikai Múzeum régi épületében bontotta ki szárnyait a Tesla Teátrum. Életre hívója és az intézmény vezetője, Vas-Zoltán Iván, színész, dramaturg, korábban a Pécsi Nemzeti Színház főrendezője, a Rátkay Márton Színházi Műhely megalapítója. Egyetlen évad alatt, országos hírnevet szerzett magának a társulat.
18. ) TROPICAL
a Gozsdu udvarban
19.) VIRÁG JUDIT GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ ( Budapest, Falk Miksa u. 30.) https://viragjuditgaleria.hu/
Fő profilja a XIX. és XX. századi kvalitásos magyar festmények és a szecessziós Zsolnay kerámiák forgalmazása és bemutatása. Árveréseik már szó szerint is messzi földön híresek, melyeken számos, minden várakozást felülmúló leütési rekord is született. Mindez a Galéria magas színvonalú kínálatának köszönhető. A cég exkluzív különtermében az aukciós tevékenység mellett egész évben kiemelkedő festmények és Zsolnay kerámiák közvetlen vételi lehetőségét is kínálja ügyfeleinek.
20.) WOMAN BUSINESS ANGEL: https://www.wbusinessangels.com/
Nők, üzlet, angyalok - a nők bevonása az innovációs döntéshozásba a férfiakkal együttműködésben
Az üzleti angyalbefektetők a saját vagyonukat, kapcsolati hálójukat és tudásukat is megosztják olyan vállalkozókkal, akik ígéretes üzleti ötletek megvalósításába kezdenek. Az a tér, ahol az angyalbefektetők és a vállalkozók találkoznak, és együtt dolgoznak nagyon érdekes és legtöbbünk keveset tud róla. A Nők / Üzlet / Angyalok és partnerei által szervezett rendezvények széles közönséget fogadnak, nőket és férfiakat egyaránt. Célunk, hogy megosszuk a tapasztalatainkat, új lehetőségekről és módszerekről tanuljunk, hogy a régió gazdaságát erősebbé tegyük és minden egyén számára megtérüljön a befektetése.