Rólunk

Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége

 

Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége

A Szövetséget 1997-ben, több, a kerületben működő civil szervezet hívta életre annak érdekében, hogy erőiket egyesítve véleményformáló és a civil társadalom fenntarthatóságát, érdekeit nyomatékosan érvényesítő társulást hozzanak létre.

További céljai, a kerület kulturális és épített értékeinek védelme, ápolása és népszerűsítése, valamint önálló kulturális és társadalmi projectek kezdeményezése.

A Szövetség taglétszáma és tevékenysége az elmúlt 20 évben fokozatosan bővült. Jelentős kapcsolatokat alakított ki a kerület civil életében, a kulturális és művészeti intézetekkel, az oktatási intézményekkel, a helyi vállalkozásokkal és lakosokkal, valamint a fővárosi, szakmai és a kerületi hatóságokkal és döntéshozókkal.

Legfontosabb tevékenységei közé tartozik, hogy egy platformra hozza a különböző érdekeket képviselő szereplőket, azok között közvetítsen és ez által megoldásokat dolgozzon ki a kerület életét érintő kérdésekben. Mindezt önálló kezdeményezések formájában és/vagy együttműködésben egyéb társadalmi és civil szervezetekkel, segítve azokat.

2017. június 19-én titkos szavazással a Szövetség új elnökséget választott (80%-osan).

 

Tevékenység (a teljesség igénye nélkül) 2017. július óta (részletek az Archívumban)

 

 

Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetségének találkozói

Minden hónap 3. hétfőjén, 17 órakor, Wesselényi utca 17., 2. emelet